Huomenta vaan Suomeen ja oiiikein hyvää joulua kaikille! Täällähän on vasta 23. päivän ilta, ja joulua vietetään 25. päivä, joten hieman on vielä aikaa ostella lahjoja ja sen sellaista. Ei ole muistanut/ehtinyt/jaksanut/viitsinyt kirjoittaa blogia viime aikoina, joten tässäpä pikakuulumiset:

Laskettelu oli aivan mahtavaa! Oli uskomattoman ihana nähdä lunta, tuli ihan koto-Suomi mieleen (vaikka siellä päin ei nyt kuulemma juuri lunta olekaan). Muutenkin oli kivaa päästä höpisemään muiden auppareiden kanssa. Opetin muutaman tytön laskettelemaan kun eivät olleet koskaan ennen koittaneet. Ihan hyvin se meni suurelta osin, yksi tytöistä ei tosin kauaa jaksanut yrittää. Muutaman muksahduksen ja vaikean ylösnousun jälkeen sukset jo lensivät jalasta ja hän siirtyi sisälle syömään ja odottelemaan. Muilla meni kuitenki ihan hienosti kun otti huomioon että ensimmäistä kertaa elämässään laskivat. Itsehän eksyin heti aluksi vahingossa paikan vaikeimpaan rinteeseen, kiitos huonojen opasteiden. Henki hampaanraossa räpiköin alas, mutta kipeitä jalkoja lukuunottamatta hyvin sekin meni. Viitisen tuntia viihdyimme mäessä, kunnes muita alkoi väsyttää ja vaikka olisin kovasti vielä halunnut jäädä laskemaan, ei auttanut muu kuin mennä muiden mukana palauttamaan sukset ja sitten kotimatkalle. Se olikin sitten aika mielenkiintoista kun satoi hirveästi lunta ja eihän täällä mitään talvirenkaita ole.. Pääsimme kuitenki onnellisesti alas vuorelta ja sitten Subwayn kautta kotiin. Sovimme siinä että seuraavana perjantaina menemme porukalla baariin. Odotin koko viikon perjantaita kuin kuuta nousevaa, mutta kun se vihdoin koitti, sain puhelun että kukaan ei olekaan lähdössä. Kyllä vitutti! Suurenmoisella tappiomielialalla lähetin viimeisen epätoivoisen viestin aupparikaverille Katille, ja ah, riemujen riemu, hänellä oli tiedossa bilepaikka, johon sitten suuntasimme kymmenen aikaan illalla. Matkalla piipahdimme kaupassa ja ostin sikspäkin omenanmakuisia Smirnoff Iceja (nami).

Bileet olivat ihan ookoo, paikalla oli niitä samoja naamoja joita edellisissäkin bileissä (myös se venäläinen tyttö, mutta hän onneksi pysytteli sivummalla tällä kertaa, ei tainnut olla juomassa). Pelasimme jotain juomapeliä, jossa heitettiin noppaa ja kysyttiin kummallisia kysymyksiä pikku kysymysvihkosista. Jouduin itsekin lukemaan muutaman kysymyksen ja pojat naureskelivat aksentilleni (normaalipuheessa sitä ei kuulemma huomaa, mutta lukiessani tulee esiin pieni hassu brittiaksentin poikanen..). Kati oli taas autolla, joten lähdimme kotiin jo ennen kahta. Itse olisin halunnut vielä jäädä, mutta näin jälkeenpäin ajatellen oli ihan hyvä etten jäänyt ja juonut yhtään enempää.

Lauantai menikin sitten oloa korjaillessa, sängyssä makoillessa ja mesetellessä. Hostperhe oli beach housella, joten sain ihan rauhassa laiskotella koko päivän. Sunnuntaina (eli tänään) laiskottelin aamun, kunnes monen mutkan ja ongelmallisen matkan jälkeen päädyin R:n hostperheen luo joulujuhliin. Siellä olikin paaaljon ruokaa ja ihmisiä ja oli oikein mukavat juhlat. Söin liikaa ja pääsin taas pitkästä aikaa puhumaan suomea. Sijoituimme erittäin ajattelemattomasti R:n kanssa siihen seisovan pöydän viereen, joten sitten siinä juttelun lomassa piti maistaa melkein kaikkea (muutamaankin kertaan). Mielenkiintoisiin ruokalajeihin kuuluivat mm. ruskeat mömmölohkareet, joiden päättelimme olevan mokkapaloja ilman sitä palaa. Se oli nimittäin ihan mokkapalojen kuorrutteen makuista ja näköistä, mutta siinä ei ollut sitä taikinaosaa ollenkaan. Ei ollenkaan paha, varsinkin kun joskus suomessa makeanhimossa olen päätynyt tekemään kupillisen sitä kuorrutetta ja syömään sen sellaisenaan... Nytpä tiedän että se on ihan sallittua kun sitä kerta täälläkin tehdään! =) Oli siellä sitten kaikkea suolaistakin hyvää ja tietysti kattavat juomavalikoimat. Täällä ei tunnuta olevan niin turhan tarkkoja alkoholin ja autolla ajamisen suhteen, mutta minulla on kyllä selvä periaate että jos ajan, en ota. Olin siis (R:n kanssa) melkein ainoa joka pysytteli lasten boolissa, mutta hyvää sekin oli. Jossain vaiheessa hipsimme R:n huoneeseen pakoon juhlien melua ja hälinää ja suunnittelimme muunmuassa huhtikuista Hawaijin matkaa. Löysimme ihanan "ui delfiinien kanssa" mahdollisuuden Oahulta ja innostuimme molemmat, kunnes näimme hinnan: 210 dollaria 25 minuutista! Sehän on melkein kymmenen dollaria minuutilta! Huh, jää siis se ihanuus väliin. Ehkä vielä joskus... No mutta, matkasta tulee joka tapauksessa loistava, se on varmaa.

Kotiin tulin vasta hieman ennen kahtatoista ja tarkoituksena oli katsella jakso tai pari Tähtiporttia, mutta aika onkin vierähtänyt tässä kirjoitellessa. En tiedä mihin aikaan minun odotetaan huomenna nousevan, joten kello on soimassa kahdeksalta. Huomenna pitäisi ehtiä shoppailemaan viime hetken lahjaostoksiakin. Tiistaina onkin sitten joulu ja keskiviikko-iltana lennän loppuviikoksi San Franciscoon! Iskä ja Memme ovat siellä sitten jo odottelemassa ja pääsen pitkästä pitkästä aikaa vaihtamaan kunnolla vapaalle pariksi päiväksi. Ahh, en malta odottaa.

Eipä tässä sitten oikeastaan muuta. Hyvää joulua kaikille rakkaille ja tärkeille ja läheisille ja kaikille muillekin!