Noniin, Halloween on takanapäin ja kivaa oli! Käytiin trick or treattaamassa lasten kanssa ja olihan se kokemus sinänsä. Yhdessä läheisessä talossa oli siisteimmät halloween-koristeet ikinä! Pihalla oli paljon isoja hautakiviä ja kaiken maailman pääkalloja ja luurankoja. Etuovi oli koristeltu kryptamaiseksi, ja kun oven avasi, oli vastassa hieno hautakammio arkkuineen ja ilmassa leijuvine kynttilöineen! Joka paikassa oli kummituksia ja luurankoja ja talon omistajat olivat pukeutuneet todella mielikuvituksellisen hienoihin pukuihin. Lapset tietysti kirkuivat ja pienimmät eivät uskaltaneet mennä lähellekään, mutta aikuiset kurkkivat innostuneina sisään ja kehuivat koristukset maasta taivaaseen. Niin myös minä. Viime vuonna oli kuulemma ollut lisäksi kummitushologrammeja. Wau!

Mitäs muuta... Olen lasten kanssa yksin täällä tämän viikonlopun kun vanhemmat ovat matkoilla. Ei mitään suurta herkkua tämä tilanne, varsinkin kun viime yönä kimppuuni hyökki kauhea flunssa. Flunssa ei tosin ollut ainoa hyökkijä; kissa sai niin hirveitä riehumiskohtauksia koko yön, että olin aivan vähällä heittää sen pihalle koko talosta. En tajua miten yksi pieni kissa saa niin hirveän metelin aikaiseksi! Ja miksi sen pitää remuta koko yö! Nukahdin ehkä joskus kolmen jälkeen yöllä (ja sen jälkeen vielä heräilin vähän väliä joko meluun tai siihen kun lapset tulivat valittamaan että näkevät painajaisia) ja sitten olikin herätys kahdeksan maissa kun piti aamupalaa laittaa lapsille. Kurkku on niin kipeä että sattuu kun nielee, ja päätä särkee ja luulenpa että kuumettakin on vähäsen. Tänään pitäisi tehdä jotain kehittävää lasten kanssa, mieluiten ulkona, mutta en millään haluaisi pahentaa flunssaani ulkoilemalla tuolla kylmässä. Muutenkin hieman harmittaa kun missaan yhden toisen aupairin synttäribileet tänään kun olen töissä (vaikka nyt kipeänä en sinne olisi muutenkaan mennyt). Sen kerran kun olisi jotain erikoiskivaa tekemistä niin en pääse. Vää vää vali vali.

Torstaina olin katsomassa toisen suomalaisen aupparin kanssa Nightwishin keikkaa. Oli aivan mahtavaa! Lämppäribändi tosin oli ihan hirveän kamalan huono. Olivat kovin tylsistyneen oloisia ja jotenkin tuli sellainen olo että olisivat mieluummin istuneet baarin puolella ryyppäämässä. Onneksi sitä ei kauhean kauaa tarvinnut kestää. Nightwishin veto olikin sitten kaikkea muuta kuin tylsistyneen oloinen. Tykkään tosi paljon Anetten äänestä ja kuuntelen sitä paljon mieluummin kuin Tarjaa. Istuimme hyvillä paikoilla yläparvella ja näkymä oli loistava. Soittivat oikeastaan juuri ne biisit jotka halusinkin kuulla ja tunnelma oli katossa. Paikalla oli kohtuullisen paljon porukkaa ja menosta päätellen kaikki olivat tulleet katsomaan nimenomaan Nightwishia eivätkä sitä lämppäriä. Monilla oli Nw-paidat päällä, ja keikan jälkeen paitoja myytiin kahmalokaupalla lisää, jono paitatiskille kiemurteli keikkapaikan perimmäisiin kolkkiin. Join keikan aikana muutaman drinksun ja nautin olostani, ja siitä, että samassa huoneessa oli muutamia muitakin suomalaisia. =) Joku heilutti välillä isoa Suomen lippua ja minua harmitti suunnattomasti ettei itselläni ollut lippua. Kotona olin aiemmin omin pikku kätösin askarrellut Suomen lipun, mutta se katosi mysteerisesti matkalla keikkapaikalle. Kun tulin huoneestani alakertaan, minulla oli se kädessä, mutta kun pääsin autolle, se oli kadonnut. Veikkaan että liikkeellä saattaa olla Suomen lippuja syövä hirviö. Joka tapauksessa, keikka oli ehkä kivintä mitä olen täällä tähän mennessä tehnyt. Ensi sunnuntaina täällä olisi HIMin keikka (en tosiaankaan tykkää HIMistä, mutta kaikki suomalainen kelpaisi juuri nyt), mutta en pääse sinne kun olen taas töissä. Niin, olen siis ensi viikonlopunkin täällä lasten kanssa keskenään kun vanhemmat ovat taas matkoilla. Neljän päivän viikonlopun vieläpä. Huoh. Mutta eipä mahda mitään, elämä on, jne.

Ainiin, siellä keikalla sattui myös eräs kummallinen tapaus. Olin juuri saanut oman juomani juotua (se taisi olla vodkaa ja karpalomehua, yäk) kun joku ilmestyi tyhjästä ja tyrkkäsi käteeni uuden juoman. Katsoin sitä hölmistyneenä ja se tyyppi sanoi jotain että "my friend there thinks you deserve another one". Katsoin edelleen hölmistyneenä kun tyyppi käveli pois enkä tajunnut edes katsoa sen tarkemmin mihin päin se istui ja kuka se juoman tarjonnut kaveri oli. Hämmentymisen jälkeen olin hetken imarreltu ja sen jälkeen epäilevä. Mitä jos siinä juomassa on jotain huumausainetta tai vastaavaa, eikös juuri tuollaisista tilanteista aina varoitella. Päätin kuitenkin olla (tyhmän)rohkea ja sanoin kaverille, että aion juoda sen, mutta jos alan käyttäytyä oudosti niin pitää minusta huolen. Kunnialla siitä sitten selvittiin, mitä nyt kaksi viinadrinksua nousi hieman päähän kun en ole melkein kolmeen kuukauteen juonut tippaakaan. En koskaan saanut selville kuka sen juoman tarjosi ja miksi, mutta muistan kuulleeni että täällä päin maailmaa miehet tarjoilevat naisille juomia useamminki odottamatta mitään sen kummempia vastapalveluksia. =P Hämmentävää silti.

Jaahas, nyt olisi aika mennä suihkuun ja tehdä itsestään taas ihmisen näköinen. Jos vaikka johonkin puistoon hetkeksi menisin lasten kanssa.. Harmi kun en ehdi enempää kirjoittaa, olisi juuri nyt kunnon kirjoitusfiilikset. Pitää toivoa etteivät katoa päivän mittaan, jos illalla sitten saisi kirjoiteltua lisää. Jälleen kerran terkkuja Suomeen, pitäkäähän paikat pystyssä siellä. =)