Heräsin tuossa puoli tuntia sitten tekstiviestiin: iskä kysyi olenko hereillä. Soitin ja kysyin mitä asiaa ja hän vain varmisti että olen hengissä. Uutisissa kun oli ollut, että Heinolassa on ollut kolari ja kaksi kuollut. Pakko oli itsekin sitten katsoa ja tottahan se on, kaksi nuorta miestä kuollut ja kolme loukkaantunut rajussa ulosajossa Tommolassa kello 1.30. Nyt en saa unta. Voin sanoa tuntevani tai ainakin tietäväni valtaosan Heinolan nuorista miehistä ja huolestuttaa aivan hirveästi ketkä heistä nyt ovat kuolleet! Apua! Laitoin saman tien Samille tekstiviestin, että oletko hengissä (ei tullut välitystietoja, eli kännynsä on kiinni...). Voi itku kun nyt on yö (ja kun ehdin nukkua ruhtinaalliset 45 minuuttia) koska muuten soittelisin läpi kaikki tutut ja kyselisin tietääkö kukaan mitään. Aivan varmasti nimittäin joku jo tietää, täällä pienimmätkin uutiset leviävät kulovalkean tavoin. Nyt pitää vain odottaa ja toivoa parasta. Vaikka kamala juttuhan se on joka tapauksessa, vaikka en uhreja tuntisikaan. Mutta totta kai itsekkäästi toivon etten tuntisi. Pakko yrittää nukkua hieman, ei tämä tästä murehtimalla selviä. Huoh.

Edit klo 4.45: Ei pysty nukkumaan. Minulla on neljän uutispalvelun sivut auki ja päivitän niitä vuorotellen jos johonkin tulisi lisätietoa. Käyn myös päässäni läpi kaikkia tuntemiani nuoria miehiä ja mietin miten kamalaa olisi jos se olisi joku heistä... Onko tämä nyt ylireagointia? Tälläinen olen ollut aina. Ennen vanhaan kun Sami ei joskus tullut yöksi kotiin, tuijotin koko yön hermostuneena teksti-tv:tä ja odotin milloin tulee uutinen, että joku on kuollut Heinolassa. Se nyt ainakin oli ylireagointia. (Tietämättömille tiedoksi, Sami on siis ex-kultani ja nykyinen rakas ystäväni, jonka kanssa seurustelin melkein 6 vuotta.)

Taidan ottaa uuden nukkumisyrityksen, vaikka tuskin siitä mitään tulee.

Edit klo 11.45: Sain kuin sainkin nukuttua, ja sekin selvisi, että uhrit ovat vuonna -87 syntynyt Heinolalainen ja vuoden nuorempi Vääksyläinen. Muut loukkaantuneet ilmeisesti myös Vääksystä. Jonna laittoi viestin kaverille, joka on töissä poliisiasemalla ja Heinolalainen uhri ei kuulemma ole ainakaan hänen tuttunsa. Samikin soitti juuri äsken (vaikka tiesinkin jo ettei se Sami voinut olla, väärää vuosimallia). Voin siis ehkä jo huokaista helpotuksesta. Mutta kauhea juttu silti, varsinkin uhrien perheille. Eikä varmasti henkiinjääneilläkään ole helppoa. Maailma on välillä kovin ikävä paikka.