Mulla on tänään paljon sanottavaa kaikesta. Ensinnäkin, MITÄ vittua helskuttia Suomen kansa oikein pelleilee!! Viime viikolla Idolsista tippui Johanna, joka EI ollut millään mahdollisella asteikolla huonoin. Tällä viikolla tippui Mia, jonka ainakin minä rankkasin ykköseksi heti kaikki esitykset nähtyäni! Olin aivan varma ettei Mia tipu (äänestinkin sitä), mutta näinhän tässä sitten taas kävi. Evo-Suomi. Tämänpäiväinen finaali ei ollut mielestäni läheskään yhtä hyvä kun viimekertainen, mutta Mia veti biisinsä älyttömän hyvin. Eikö se nyt jo hitto olisi aika päästää se Panu sieltä pois laulelemasta pikku balladejaan (kun on se nähty ettei se muuta osaa). Tai vaihtoehtoisesti Kristiina (My heart will go on, KAMOON! Joku roti sentään!). Kristianista en edelleenkään tykkää kovin paljon, mutta se jotenkin saa niillä esityksillään minunkin sympatiat puolelleen. Riinalla ja varsinkin Jukalla oli kestämistä kun siinä sitten meuhkasin kovasti Mian pudottua. Sanoin että nyt riittää, minä muutan Amerikkaan. Heh, ihan vaan Idolsin takia. Uhosin myös siinä pahimmassa kiukunpuuskassani tulla kirjoittamaan blogiin ja laittaa otsikoksi "Haistakaa v***u Suomen kansa!" Kuten huomaatte, olen hieman leppynyt ja otsikkona on jotain ihan muuta. Tässä kuitenkin taas oma listani Idols-kokelaista tämän päivän esitysten perusteella (ja siis vaan tämän päivän, koska kokonaisuus-listassa Ari on ainainen ykkönen!) Huonoimmasta aloittaen:

6. Kristiina (hirveä hirveä hirveä kauhea biisivalinta)
5. Kristian (muuten aika huono, mutta yleisön seassa juoksu pelasti)
4. Panu (ihan ookoo, mutta ei pääse mun suosioon balladeillaan)
3. Ari (kolmas koska ei ollut parhaimmillaan, vaikka mahtava taas olikin <3)
2. Anna (ei ollut myöskään parhaassa vedossa, oli mielestäni hieman epävireinen välillä)
1. Mia (todella hyvä ääni, varma esitys, hyvä biisivalinta, eli kaikki kohdallaan! Nappiesitys!)

Jos jatketaan tällä "pudotetaan kaikki hyvät"-linjalla, niin pudotetaan ihmeessä ensi viikolla Ari, sitten Anna ja vielä Kristian niin meillä on loistava finaalikaksikko: Pullapoika-Panu ja Pikkuorava-Krisse. Sitten vaan hopihopi kaikki ostamaan niiden levyjä. Panusta tulee Ilkka kakkonen (osaa tosin laulaa vähän paremmin kuin Ilkka), joka ei kiinnosta ketään enää kisojen jälkeen. Kristiina saattaisi saada aikaan jotain mielenkiintoisempaa erikoisen äänensä takia, mutta tuskin mitään elämää suurempaa. Mutta esim. Annaa kuuntelisin ihan takuulla kisojen jälkeenkin, on nimittäin tytöllä niin uskomaton ääni noin pieneksi tytöksi! Aria voisin kuunnella ihan periaatteesta, vaikka musiikkityyli luultavasti jääkin aika kauaksi omasta maustani.

Okei sori, oli pakko hieman avautua aiheesta. Huomautan, että tässä arvostelen tietysti pelkästään esiintymistä, lauluääntä ja niin edelleen. Kaikki ne ovat varmasti aivan mahtavia tyyppejä ja hyviä ihmisiä. Sitten muihin aiheisiin.

Söin äsken niin antaumuksella Tobleronea, että nielaisin vahingossa reilun kokoisen lämpäreen sitä foliota. Nyt kakka tulee varmaan siistissä foliopaketissa, ehkä jopa silleen hauskasti pyramidin muotoisena niin kuin Toblerone! Ne Toblerone-kirjaimet sentään tuskin siihen muodostuu (tai ainakaan en aio katsoa niin läheltä että erottaisin ne...)

(Köh, teeskentelen etten huomannut tuota äskeistä tekstinpätkää ja jatkan muina miehinä) Wikipedia on muuten jotain ihan uskomatonta. Ei vaan meillä ennen vanhaan ollut mitään sellaista. Asiat etsittiin tietosanakirjoista, joita oli koulussa tai kirjastossa. Se oli suunnilleen niitä samoja aikoja kun hiihdettiin joka aamu neljältä kouluun pimeässä neljäkymmentä kilometriä kesälläkin, susien näykkiessä maistiaisia pohkeista, jotka vilkkui sen takia että silloin tytöt käytti vielä hameita.
Silloin ei ollut mitään meikkihömpötyksiä ja tyttöjen piti siksi käyttää hametta että ne erottaisi pojista siihen asti että tissit kasvaa (tissit mainittu!). Tissien kasvun jälkeen ne käyttivät hametta sen takia, että olisi niin hankalaa kuksia ladossa jos MOLEMPIEN pitäisi ottaa housut pois. Hameen kanssa se kävi niin kätevästi, että monissa perheissä saattoi olla kymmenenkin lasta. Siksi nykyään perheissä on usein vaan yksi tai kaksi lasta kun naiset käyttävät housuja ja latoja on niin harvassa.

.....Okei, MISTÄ tämä kaikki helvetin levoton läppä tänään sikiää??! Johtuisikohan ajankohdasta (eeeiii kello on sata ja huomenna pitäisi jaksaa herätä ajoissa hoitamaan asioita!) Eikä edes nukuta yhtään. Olen onnistunut jälleen kerran saattamaan vuorokausirytmini niin ketuilleen, että kohta ryhdyn taas skippaamaan yhden yön nukkumiset kokonaan saadakseni seuraavana iltana ajoissa nukuttua. Se ei ole tervettä eikä kivaa. Ja kun terveydestä puhutaan, huomenna pitäisi varata lääkäriaika aupair-rokotuksia varten. Pitäisi myös vihdoin ottaa itseään niskasta kiinni ja raahautua näöntarkastukseen. Olisi kyllä korkea aika, koska telkkaria katsoessa sattuu aina silmiin ja pitää kovasti siristellä jos haluaa saada tekstit luettua. Eilen pleikkaria pelatessa kävi jopa niin, että parin tunnin jälkeen silmiin sattui niin paljon että niistä valui puoli tuntia vettä. Näön tarkkuudessa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta siristellä pitää sen takia, että näen muuten jotenkin vääristyneesti. Eikä sitä edes huomaa normaalissa elämässä, mutta tosiaan telkkaria katsellessa (ja itse asiassa juuri tälläkin hetkellä tätä kirjoittaessa) sen huomaa. Kai se on sitten jotain hajataitteisuutta. Voi kun saisi huomenna aikaiseksi! Toivottavasti se näöntarkastus ei maksa kovin paljon, koska viikonloppuna mennään Riinan kanssa sinne Jyväskylään ja junat ja bussit maksaa melkein neljäkymppiä. Melko kallista. Pitää varmaan käydä anomassa lainaa isi-nimisestä pankista. Mulla on yleensä ollut siellä aika hyvä luotto. Toisin kuin muissa pankeissa, lainan saa joskus jättää jopa maksamatta (yleensä joulun tai synttäreiden aikoihin). On se toista kun nämä nykyajan pikavipit ja muut härpätykset. MINUN nuoruudessani sai nallekarkin pennillä! (Hehe, ei saanut, mutta äitin nuoruudessa sai ja oi, siitä on kuultu juttua! Nallekarkit oli kuulemma silloin myös paljon parempia.)

Nukkumaan, anyone?

Vielä yksi juttu; m
iksi aina sanotaan että silloin vanhoina hyvinä aikoina, jos kaikki kerran oli niin paljon huonommin ja vaikeampaa? Kysynpä vaan. Mutta kyllä mä sanon vanhoiksi hyviksi ajoiksi esimerkiksi ala- ja yläasteaikoja, koska kaikki vaan OLI niin paljon paremmin. Mutta ei siitä sen enempää, koska jos alan miettiä asiaa, tulen vain huonolle tuulelle ja katkeraksi siitä, että pitää kasvaa isoksi. Isona on mälsää. Olen aina ollut ja tulen aina olemaan sitä mieltä, että aikuiset on tylsiä.

Edit: Ainiin, löysin eilen (eli tänään koska en ole vielä nukkunut ja päivä vaihtuu vasta kun nukkuu) kuvan Daniel Radcliffestä kokonaan alasti ja mun on pakko vähän väliä katsoa sitä! =D Kun sehän on siinä näytelmässä jossa se on lavalla alasti ja tätä ennen olen nähnyt vain niitä promokuvia joissa näkyy karvoitusta muttei muuta. Nyt sitten vihdoin löysin kunnon kuvan (niitä samoja promokuvia), jossa näkyy koko paketti vehkeineen kaikkineen. Oi tätä elämän riemua. Ei muuten lainkaan pahannäköinen poika. Vähän häiritsee se hevonen niissä kuvissa (kun näytelmä kuitenkin keskittyy käsittääkseni Danielin hahmon ja hevosen seksuaalisesti virittyneeseen suhteeseen...), mutta yritän olla ajattelematta asiaa ja ajattelen sen sijaan itseni siihen kiehnäämään... Oih. Mieluummin tosin katselisin Rupert Grintiä siinä (niinkuin Jonna mua messengerissä juuri muistutti). Daniel on niin Harry ja sankari ja plaah, mutta Rupert on niin RON ja ihku ja söötti. Nyt lähden nämä ajatukset päässäni nukkumaan toivoen, että ne siirtyvät myös uniin.............. K-18-unet, here I come!