Tässä tulevat siis Keksikisan viralliset säännöt. Sääntöihin pitää suhtautua kunnioittavasti, mutta ei liian vakavasti. =)

1. Keksikisan tarkoituksena on tunnistaa blogimerkintöihini piilotettuja viittauksia ja siteerauksia. Viittaukset voivat olla elokuvista, TV-sarjoista, piirretyistä, kirjoista, sarjakuvista, peleistä, mainoksista ym.

2. Kun tunnistat viitteen, kirjoita kyseiseen blogimerkintään KOMMENTTI. Kommentin saa kirjotettua jokaisen merkinnän alla olevasta "kommentoi"-linkistä. Kommenttiin tulee sisällyttää selkeästi mitä viittausta tarkoitetaan (koska yhdessä merkinnässä voi olla monta eri viittausta), mihin elokuvaan/sarjaan/... viitataan, kuka sen mahdollisesti sanoi (jos kyseessä on siteeraus) tai mistä yhteydestä se on. Kommentti pitää kirjoittaa siihen blogimerkintään, jossa viittaus on.

3. Henkilö, joka saa kokoon kymmenen pistettä (joita kutsutaan tästedes kekseiksi), saa palkinnon. Palkintoa ei kerrota etukäteen, eikä se ole mikään kallis/suuri/hieno, mutta koitan keksiä mahdollisimaan hauskoja palkintoja. Kisan oleellisin asia ei siis ole palkinto, vaan keksien tienaamisen ja viitteiden tunnistamisen riemu. =)

4. Keksikisan luonteen ja yleisen maailmanjärjestyksen vuoksi pyydän, ettette käyttäisi googlea tai muita hakukoneita vastausten hakuun. Olisi kauhean mukavaa jos pisteet menisivät oikeille tietäjille, sillä jokainen osaa käyttää googlea, mutta vain hyvin erikoislaatuiset, tärkeät, kiinnostavat ja äärimmäisen rakastettavat ihmiset tietävät vastauksen muutenkin! Antakaamme yhdessä mahdollisille googlettajille ilkimyksen, ilonpilaajan, kakkapään ja pyllynaaman arvonimet.

5. Keksikisan arvovaltaisena raatina, kiistattomana ylituomarina ja elinikäisenä diktaattorina toimin minä itse. Päätöksistä ei voi valittaa.

6. Yhdessä merkinnässä voi olla useita viittauksia. Joissain merkinnöissä viittauksia ei ole lainkaan. Joskus merkinnässä voi olla tahattomia viittauksia, eli kirjoittamani asiat voivat olla jostain elokuvasta/tms. vaikka en itse niitä tiedostakaan. Näistä viittauksista ei saa keksiä (mutta saa papukaijamerkin ja hyväksyvää nyökyttelyä tuomareilta hyvästä yrityksestä).

7. Joskus saatan esittää ylimääräisiä bonuskysymyksiä, joihin vastaamalla voi myös tienata keksejä. Saatan myös satunnaisesti ja äärimmäisen ennalta-arvaamattomasti jakaa kunniamainintoja tai kunniakirjoja.

8. Sääntöjä lisätään sitä mukaa, kun niitä keksitään.