Hahaa, paras mainos tuli äsken vastaan jollain nettisivulla. Luki vain hirmu isolla "Are you fat? Click here to find out!" Netti tietää kaiken.

Kävin tänään leffassa lälläriromantikoimassa. "27 dresses" oli leffan nimi ja kyllähän se oli juuri niin romanttinen chick flick kuin ajattelinkin sen olevan.
(Odottakaa hetki kun käyn nirhaamassa kissan joka raapii ovea tuhannen hullun leijonan voimin herättäen koko naapuruston.)
No niin. Leffan päänäyttelijät olivat mieleiset ja muutenkaan ei vain voi olla pitämättä tuon kategorian leffoista. Minulla oli oikein mukava ilta itseni kanssa; shoppailua, illallinen ja elokuva. Illallinen tosin oli häthätää hotkaistu hampurilainen autossa leffateatterin parkkipaikalla, mutta se nyt on sivuseikka. Olin kerrankin sen verran ajoissa paikalla että ehdin nähdä preview:t (mikä se on suomeksi? Ennakko? Kuulostaa tyhmältä) ja suunnattoman ärsyttävää oli se, että haluaisin heti nähdä ne kaikki elokuvat joita mainostettiin, mutta suurin osa tulee vasta kuukausien päästä! Kamalan epäreilua näyttää niitä jo nyt. Vähän kuin heiluttaisi isoa mehukasta tikkaria lapsen nenän edessä ja sitten kun kuolatuotanto on suurimmillaan, sanoa möreällä miesäänellä "TULOSSA KESÄLLÄ 2008". Tätä kyseistä 27 dresses-leffaakin odotin monta kuukautta.

Shoppailu kartutti maallista omaisuuttani mm. muutaman paidan, tyhjien cd-levyjen ja ihanan pikku laukun verran. Ostin myös pienen vesipullon ja huomasin juuri äsken kuittia tihrustettuani että maksoin siitä kuutisen dollaria. Se oli yksinään hyllyllä sellaisten vesi-sikspäkkien vieressä ja nappasin sen mukaan luullen että niitä myydään yksitellenkin, mutta ilmeisesti se oli karannut jostain pakkauksesta ja maksoin yhdestä pullosta koko sikspäkin hinnan. Parasta koko jutussa on se, että kun leffassa sitä hörppäsin, huomasin sen olevan jotain kamalaa maustettua hiilihappomehua (se näytti vedeltä, se oli väritöntä ja siinä luki spring water, mutta ilmeisesti tässä on nyt jokin kulttuurien välinen kuilu johon olen auttamattomasti tipahtanut enkä vain ymmärrä tuollaisia asioita) joten se jäi juomatta.

Kotiin ajellessani olin siinä hassussa mielentilassa joka on aina mukavan leffaelämyksen jälkeen ja nautin täysin siemauksin pimeässä ajelusta musiikkien pauhatessa vähän liian kovalla. Radiosta tuli juuri oikeita biisejä ja sen kotimatkan ajan olin oikein tyytyväinen elämääni. Yöllä ajelu musiikkia kuunnellen ja täysiä laulaen on ehdottomasti yksi lempiasioistani maailmassa. Mietiskelin matkalla myös mitä kaikkea pientä tulen kaipaamaan kun menen takaisin Suomeen. Ainakin lempiradiokanavaani 105,1 The Buzz. =) Mutta sitä voi kai kuunnella netissäkin, joten sen suhteen ei ongelmaa. Nelson & Terry ovat parhaita radioääniä ikinä! Tulen myös kaipaamaan Subway-ravintoloita, joita tosin on myös Suomessa, mutta minulla tuskin on varaa niissä syödä niin usein kuin täällä. Viime viikolla kävin hakemassa iltapalasubin ja sain ehkä elämäni parasta asiakaspalvelua. Nuori miesmyyjä kertoi olleensa töissä jo melkein 11 tuntia ja asiakkaita oli ollut kourallinen. Hän kertoi tylsistyvänsä kuoliaaksi ja oli niin iloinen asiakkaasta, että jutteli ja vitsaili koko subin väännön ajan. Melkein olisi tehnyt mieli jäädä pitämään seuraa loppuillaksi, mutta enpä sitten jäänyt kuitenkaan. Asiakaspalvelu on täällä muutenkin noin miljoona kertaa parempaa kuin Suomessa. Kaikki ovat ystävällisiä ja iloisia (oli se sitten aitoa tai ei) ja monet juttelevat iloisesti niitä näitä.
Kolmantena tulen kaipaamaan sitä että kaikki on halpaa. Vaatteet, ruoka (varsinkin ravintoloissa), elektroniikka, DVD:t jne. Olen varmaankin ostellut täällä muutamassa kuukaudessa enemmän asioita kuin Suomessa parissa vuodessa!

Nyt katson jakson Greyn anatomiaa ja sitten painun pehkuihin. Huomenna on viikon ainoa päivä kun saa nukkua pitkään ja aion todellakin ottaa siitä kaiken irti.

Ai niin, vielä yksi asia jota tulen kaipaamaan: elokuvat ilman tekstitystä. On niin paljon mukavampaa keskittyä elokuvan tapahtumiin ja näyttelijöiden ilmeisiin jne, kun ei ole typeriä tekstityksiä häiritsemässä keskittymistä. Koska sitten kun se teksti siinä ruudussa pyörii, on sitä vaikea olla lukematta. Varsinkin jos joukkoon lisätään vielä ruotsinkieliset tekstit.

Nyt heihei.

Edit: Niin, unohtui sanoa se, että vaikka on monia asioita mitä täältä tulen kaipaamaan, ei se ole mitään verrattuna siihen miten paljon kaipaan takaisin Suomeen ja kotiin. Suomessa kaikki on paremmin, nekin asiat jotka eivät ole.